“Проблемите в Златоград са много. Въпреки че живеем в един

...
 “Проблемите в Златоград са много. Въпреки че живеем в един
Коментари Харесай

Емил Хумчев: Ще работим Златоград да задържи младите си хора

 izbori_2023_v1_015

 

“Проблемите в Златоград са доста. Въпреки че живеем в един прелестен регион, те си остават и се наслагват с годините. Нашата цел е да стартираме решаването им. ”

Това съобщи претендентът за кмет на Златоград от Българска социалистическа партия Емил Хумчев в ефира на Bulgaria ON AIR.


Той уточни, че главният проблем е обвързван с демографската рецесия. “Последното броене сподели, че сривът в Родопите е максимален - това включва и община Златоград. Другите проблеми са свързани с неприятната инфраструктура в крайните квартали на града и селата. Имаме прелестни села с огромен капацитет за туризъм, на които обаче не се обръща внимание. Има проблем, обвързван със сигурността на хората. Основна задача в идния мандат е първо, да подсигурим хората за зимата, в кратковременен проект, и по-късно - да стартираме работа по всяване на по-голяма сигурност и успокоение у хората ”, сподели Хумчев.
Той се спря и на казуса с ниските приходи и неналичието на вложения с добавена стойност: “Смятаме да създадем ново звено в Общината, което да се занимава с привличането на нови вложения, както и да реализира връзка със сегашните работодатели. Това е нещо, което направих като регионален шеф и видях, че работи. Увеличението на приходите ще пристигна тогава, когато подпомогнем потребностите на работодателите, с цел да бъдат те по-конкурентоспособни. ”


По неговите думи, фактът, че Златоград се намира на 4 км от границата с Гърция и поради положителните транспортни връзки с Кърджали и Смолян, има всички предпоставки общината да стартира да се развива.
“Има подготвен работен план за извеждане на минерална вода до общинския център, което ще сътвори нови работни места и възкръсване на стопанската система. Големият грях на досегашните ръководещи е, че не съумяха да обезпечат нужните средства ”, акцентира Емил Хумчев.
Той изясни, че целият план коства 27 млн. лева и е можел да се финансира с държавна помощ през последните няколко години, което напълно е щяло да промени образа на Златоград. “Отвсякъде видяно, този план е доходоносен - ще отопли всички публични здания, ще понижи въглеродните излъчвания, ще подсигури нови работни места. Нашата цел е Златоград да се развива като балнеологичен център ”, уточни Хумчев.


Кандидатът за кмет обърна внимание, че Златоград постоянно е бил културен център и е привличал доста туристи, които обаче не може да задържи. “Имаме прелестни села, в които хората си вършат къщи за посетители и гостилници. С дребна поддръжка от общината и страната, ще можем да подпомогнем тези хора да се развиват, да имат личен дребен бизнес - дребна плантация, малко произвеждане или къща за посетители. Нашата цел е да обърнем по-голямо внимание на тези обитаеми места в общинския бюджет ”, сподели още той.


“Още незабавно след изборите ще почистим сериозните сектори на речните корита и деретата, с цел да са спокойни хората за своите парцели. След това, ще стартираме диалозите за повишение на приходите, с цел да стане Златоград положително място за живеене ”, даде обещание претендентът за кмет от Българска социалистическа партия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР